Directorul INSEMEX Petrosani, George Gaman, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv a fost finalizat. "Am finalizat raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv pe care l-am predat, marti, celor de la Institutul National de Expertize Criminalistice care il vor trimite, la randul lor, Parchetului de pe langa ICCJ. La noi munca e gata. Raportul are peste 500 de pagini, plus anexe, filmari video, experimentele facute, simularile. A fost tratat cu prioritate acest caz, am lasat deoparte orice altceva si ne-am focalizat exclusiv pe acest caz", a spus Gaman.

Directorul INSEMEX Petrosani a afirmat ca nu poate spune care sunt concluziile raportului.

MEDIAFAX relata la mijlocului lunii decembrie ca expertii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) urmau sa faca pe 16 decembrie un experiment judiciar in dosarul privind incendiul din Colectiv, intr-un laborator care urma sa fie amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelasi tip de burete pus pe stalpi si cu mobilier asemanator, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul si cum s-a propagat focul.

Sursele judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca acest experiment judiciar reprezinta faza finala a expertizei INSEMEX Petrosani in dosarul de ucidere si vatamare corporala din culpa deschis de Parchetul instantei supreme dupa incendiul din 30 octombrie, in urma caruia au murit 63 de persoane.