Potrivit surselor citate, Antoaneta Ralian fusese internata in spital in ultima perioada.

Pe de alta parte, Denisa Comanescu, directorul general al Humanitas Fiction, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Antoaneta Ralian era grav bolnava si a fost internata la Spitalul Elias din Bucuresti din 17 noiembrie. Potrivit acesteia, Antoaneta Ralian a murit joi, la 23.30.

Antoaneta Ralian va fi inmormantata duminica, la Cimitirul Evreiesc din Bucuresti.

Antoaneta Ralian, nascuta pe 24 mai, 1924, absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a fost unul dintre cei mai productivi si apreciati traducatori din engleza din Romania. A fost redactor de carte la editura Univers. A semnat peste 120 de traduceri (preponderent romane, dar si piese de teatru) din autori prestigiosi: D.H. Lawrence, Thomas Hardy, Henry James, Virginia Woolf, J.D. Salinger, Lawrence Durrell, Salman Rushdie, Tennessee Williams, Raymond Federman, Russell Banks, Saul Bellow, Iris Murdoch etc.

A contribuit la volume colective in care a descris trairi, experiente si intalniri marcante ("Cartea cu bunici", "Prima mea calatorie in strainatate", "Prima mea tigara" etc.).

A primit premii si diplome de excelenta din partea Uniunii Scriitorilor din Romania, a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, a revistei Observator cultural si a Departamentului de Stat al SUA.

La Targul International de Carte Gaudeamus din 2010 s-a infiintat Premiul special pentru traduceri care ii poarta numele, se arata pe site-ul editurii Humanitas.