Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, vineri, cererea DNA de reincepere a urmaririi fostilor ministri ai Educatiei Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, intr-un dosar in care acestia sunt cercetati privind achizitii de calculatoare pentru scoli facute de Ministerul Educatiei.

Athansiu a declarat, vineri, ca acest dosar este redeschis de DNA dupa noua ani si dupa ce s-a dat de doua ori solutie de neinceperea urmaririi penale de catre procurorii aceluiasi parchet.

El a mai precizat ca este cercetat pentru doua fapte, dintre care una nu mai este incriminata, iar cealalta a fost prevazuta in lege dupa ce el si-a terminat mandatul de ministru, astfel ca acuzarea sa este impotriva unei logici juridice minimale. "Sa redeschizi un dosar a treia oara pentru fapte care nu pot fi imputate potrivit legislatiei este o aberatie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt oricine si nu sunt bataia de joc a anchetatorilor DNA", a spus Athanasiu, la Digi 24.

El a sustinut ca numele sau a fost "batjocorit" timp de un an, dar nu a fost chemat la DNA in acest timp. Fostul ministru a mai spus ca numele sau nu este pomenit in niciun denunt din acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Athansiu a precizat saptamana aceasta, cand a fost la instanta suprema la judecarea cererii DNA de redeschidere a anchetei, ca in acest caz sunt vizate fapta prevazuta de articolul 17 litera d din Legea 78/2000, respectiv o infractiune dezincriminata prin Legea de punere in aplicare a noului Cod penal, si cea care a fost prevazuta in Legea 78/2000 incepand cu 2 decembrie 2004, cand el nu mai participa la programul de achizitii de calculatoare pentru ca era in ultima luna de mandat si nu a mai semnat nimic.