Ancheta in cazul cetateanului turc Abdullah Atas este facuta de politistii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Procurorul de caz, Rares Stan, a declarat, duminica, ca barbatul este cercetat pentru tentativa de omor, ultraj si parasirea locului accidentului, dar deocamdata acesta nu a putut fi audiat, intrucat a ramas internat la spital. Soferului i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind asteptat de anchetatori, scrie MEDIAFAX.

Duminica au dat declaratii despre accident colegii politistului ranit grav si s-a facut cercetarea la fata locului, existand indicii ca soferul, dupa ce l-a agatat pe agentul de la Rutiera pe capota masinii, a facut intentionat un viraj pentru ca acesta sa cada.

"S-a emis un manda in lipsa pentru suspect, insa audierea acestuia la spital nu a fost posibila. Starea medicala nu permite audierea lui", a mai spus procurorul. Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde politistul era impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic.

Politistul i-a facut semn soferului sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la rutiera, a accelerat, l-a lovit, acesta a ramas pe capota aproximativ 400 de metri, apoi a cazut pe carosabil, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau.

Soferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de politisti la aproximativ doi kilometri, in Pipera, judetul Ilfov, dupa ce a lovit un scuar si apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat intr-un gard. Agentii de la Rutiera spun ca soferul mirosea a alcool.

Politistul are politraumatisme, fiind internat in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Soferul care l-a lovit pe politistul de la Rutiera, cetatean turc, a fost dus la spital pentru ingrijiri medicale si pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.