Carp a spus, vineri, la o conferinta de presa, ca Guvernul a semnat, in 2012, cu TVR un memorandum prin care televiziunea publica se angaja sa dea afara mai multi oameni si aceasta si-a asumat acest lucru, iar Guvernul trebuia sa indexeze taxa TV cu rata inflatiei, dar nu a facut acest lucru si refuza orice discutie privind rezolvarea situatiei, Ponta "avand un pariu personal" cu TVR.

El a spus ca ANAF a blocat conturile televiziunii pentru o datorie de 10 milioane de lei, din perioada in care Alexandru Sassu era presedinte-director general al TVR, adaugand ca din partea ANAF exista o disponibilitate de a rezolva problema, dar solutia este la Guvern si nu la Parlament, asa cum a spus premierul Victor Ponta.

"In 2012, a fost semnat un memorandum intre TVR si Guvern, reprezentat de Florin Georgescu, atunci ministru de Finante si primul ministru Victor Ponta. TVR trebuia sa dea afara mai multi oameni si si-a asumat acest lucru, iar Guvernul, sa indexeze taxa cu rata inflatiei. Acum taxa este de 4 euro, deci, daca s-ar indexa cu 0,5%, TVR nu numai ca ar scapa de datorii, dar ar fi in profit", a explicat Carp.

El a mai sustinut ca Guvernul refuza orice solutie in privinta TVR, adaugand ca televiziunea publica a propus sa renunte la veniturile din publicitate, dar Guvernul nu a dat niciun raspuns. "Solicitam aplicarea memorandumului si indexarea taxei (…), cerem, de asemenea, amnistierea fiscala, in schimbul acestei solutii, TVR renunta la veniturile din publicitate", a spus Carp.

El a precizat ca, saptamana viitoare, va fi o sedinta a Consiliului de Administratie in care se va propune o noua organigrama, o noua scadere a cheltuielilor pentru a se face plata la ANAF, iar, cand se va face aceasta plata, se vor debloca conturile. Membrii CA din partea PSD ar fi pusi in dificultate, deoarece ei asteapta un semnal din partea premierului, iar acest semnal nu a venit si atunci nu au alta solutie decat tergiversarea, a mai sustinut Carp. "In momentul de fata, Victor Ponta are un pariu personal cu televiziunea publica, pentru ca se astepta ca televiziunea publica sa-l laude", a mai spus Carp.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a blocat, luni, conturile SRTv, avand in vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, dupa cum a relatat in aceeasi zi agentia MEDIAFAX, citand mai multe surse din Televiziunea Romana.

Motivul blocarii conturilor sunt datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat si faptul ca sub conducerea lui Stelian Tanase, presedintele - director general al TVR, institutia nu mai respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioada de sapte ani, au mai spus sursele citate.

ANAF a confirmat, marti, faptul ca a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune, pentru recuperarea datoriilor. "In urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR si RATB. Precizam ca, in perioada urmatoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF, marti, printr-un comunicat.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii institutiei pe 6 aprilie, intr-o conferinta de presa la care a participat si Stelian Tanase. In conferinta de presa au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanti ai TVR au anuntat ca datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.