Lidia Buble, condamnată în dosarul de dare de mită

Lidia Buble este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de la noi din țară, iar mii de oameni stau cu ochii pe ea zilnic, în mediul online. Zilele acestea, vedeta și-a anunțat urmăritorii că trece printr-o perioadă grea, după ce animalul ei de companie s-a stins din viață din cauza unor probleme de sănătate pe care le avea, iar în cursul zilei de ieri, a primit o nouă lovitură grea.

Vă amintim că în vara acestui an, în timp ce Lidia Buble se îndrepta către casa ei din Capitală, a fost oprită de către oamenii legii în trafic. Vedeta nu a dorit să îi fie testată alcoolemia, așa că a încercat să le ofere o anumită sumă de bani celor doi polițiști pentru a scăpa, doar că lucrurile nu au ieșit tocmai cum și-ar fi dorit aceasta. Din păcate, cântăreața nu avea asupra ei nici declarația pe propria răspundere necesară deplasării la momentul acela, ceea ce a fost și mai grav în cazul întocmirii dosarului pentru dare de mită cu care s-a ales de pe urma acestei fapte.

Vedeta a fost condusă către casă de către oamenii legii, de unde și-a luat cardul de pe care a scos nici mai mult, nici mai puțin de 900 de lei. Poliția a aflat despre cele întâmplate, din cauza faptului că artista a decis să apeleze la ajutorul unui prieten al cărui telefon era ascultat de DIICOT, iar în felul acesta a fost nevoită să suporte consecințele, fiind condamnată la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare mită


„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, a fost decizia Tribunalului București, conform cancan.ro.