De ce ar fi decedat, de fapt, Nosfe

Moartea fulgerătoare a lui Nosfe a fost un șoc pentru industria muzicală, mai ales că artistul avea doar 37 de ani și nu se confrunta cu probleme de sănătate. Artistului i s-a făcut rău în timpul ultimului concert pe care l-a susținut în București, alături de colegii lui de la Șatra Benz, motiv pentru care a decis să se îndrepte către casă. În aproximativ două ore, cântărețul a fost găsit prăbușit în sufragerie de către soția sa care a alertat autoritățile. Nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, iar mii de oameni i-au plâns moartea și încă o fac.

După decesul acestuia, multă lume și-a dat cu părerea despre cauzele decesului și a răspândit informații false pe internet, până când pe conturile sociale ale celor de la Șatra Benz a fost postat un mesaj, pentru a pune stop oricărui fel de speculații, prin intermediul căruia colegii lui de trupă au mărturisit că artistul a făcut infarct, nu a murit nici de la supradoză și nici în somn, așa cum s-a scris.

Monica Popa are și ea o teorie în acest sens și și-a exprimat punctul de vedere public. Femeia este de părere că adrenalina a fost și ea de vină aici și a mai atras atenția și asupra faptului că este ceva nociv, deși mulți oameni refuză să o vadă în felul acesta.


”Nu cred că e cazul să vorbim din start despre substanțe. În primul rând, sunt total împotriva acestei epuizări. Este caracteristică multor tineri și nu este deloc ok. Să nu mai spuneți niciodată cu adrenalina, pentru că e o mare prostie. Adrenalina face o vasoconstricție mare și poate provoca orice. Adrenalina este ceva foarte nociv. Cineva care are o predispoziție cât de mică, despre care habar nu are, se poate întâmpla ce ați văzut, la orice vârstă”, a spus medicul Monica Pop, la Antena 3.


Mai mult de atât, medicul a mai zis că moartea acestuia ar mai fi putut fi cauzată și de cofeină sau băuturile energizante, pe care mulți artiști le consumă, pentru a rezista. Nu recomandă acest lucru, ba chiar a spus că dacă ar fi putut, nu ar fi permis niciodată să se vândă așa ceva, mai ales că sunt și foarte mulți copii care le consumă. O altă greșeală pe care a observat-o este aceea că mulți nu merg să își facă analizele, decât în momentul în care simt că nu mai au de ales.


”Știu foarte bine ce se întâmplă cu artiștii în general, ei nu se duc ( n.r. la analize) decât atunci când sunt într-o stare proastă cu sănătatea. (…) Bineînțeles că beau toți cafele, beau băuturi energizante. Asta este o mare gafă pentru orice fel de pacient, pentru orice fel de om care nu știe el că e pacient, dar uite că se întâmplă. Băuturile energizante se vând, eu n-aș vinde așa ceva niciodată, n-aș permite. Am văzut și elevi de școală care fac așa ceva. Foarte multe grijă cu lucrurile astea și cu adrenalina mai încet, dacă se poate, deloc”, a mai spus Monica Pop.