Viața artistei Margareta Pâslaru. Cum arăta la aproape 79 de ani

Margareta Pâslaru este o cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, pianistă, compozitoare, textieră, actriţă de teatru şi film, regizor artistic, producătoare, scenaristă, scriitoare și realizatoare de radio. A venit pe lume la data de 9 iulie 1943 și a avut debutul în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Ea a studiat pian, balet la clasa Floria Capsali, pictură, cursul de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă - CSCA (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu, studentă la Facultatea de Drept.

A început să fie pasionată de artă, încă de când era doar un copil. La vârsta de 8 ani, a început să studieze pianul, iar balet făcea deja de la 5 ani. Asta nu este tot. Tot în copilărie, a început să îi placă foarte, foarte tare și pictura, talent pe care care se pare că îl moștenise de la bunicul ei. La vârsta de 15 ani a debutat în muzică, la Casa de Cultură Grivița Roșie, fiind descoperită de nimeni alta decât Ileana Pop. A reușit să câștige prmiul I și la „Festivalul artistilor amatori”. Tânără fiind a lansat în compania Marinei Voica șlagărul intitulat “Pe aripa vântului”, urmând ca mai apoi George Enescu să compună special pentru ea piesa “Chemarea mării”, care este prima înregistrare la Radio București și care, de asemenea, a fost primul ei mare șlagăr românesc.

În 1964, Margareta Pâslaru a interpretat-o pe Polly Peachum în “Opera de trei parale”, interpretarea sa fiimd o surpriză marte pentru publicul larg, dar și pentru criticii de artă. În 1966, ea a debutat în fimlul “Tunelul”,iar apoi a primit rolul din “Un film cu o față fermecătoare”, iar în 1973 a filmat în regia Elisabetei Bostan “Veronica” și “Veronica se întoarce”, care are și azi un real succes. Marea artistă a fost onorată cu premiul de Excelență “Women of excellence” în 2002, după ce în 1983 a emigrat în America, unde a lucrat î diferite galerii de artă și unde a avut mai multe producții TV regionale. Începând cu anul 2009, Margareta Pâslaru sprijină tineri talentați prin emisiuni la România Actualități, România Cultural, Radio Clasic.