Romică Ţociu împlinește 60 de ani

A jucat pe scena Teatrului de Comedie din Galaţi, a prezentat alături de Cornel Palade, emisiunea Tele Euro Bingo şi a început să devină cunoscut după ce a câştigat marele premiu la Festivalul de comedie de la Sala Palatului (1990). Remarcat de regizorul Biţu Fălticineanu, de la Teatrul "Constantin Tănase", o vreme, a format, acolo, un cuplu cu regretata Draga Olteanu Matei, în spectacolul "Mai ceva ca în Dallas", interpretând rolurile J.R şi Sue Ellen, în peste 100 de reprezentaţii. Pe scena de la "Tănase", a jucat şi în spectacolele: "Microfonul de la miezul nopţii" şi "Show la Savoy", potrivit paginii de facebook, https://www.facebook.com/TeatrulRevistaTanase.

Artistul este cunoscut pentru roluri în filme precum "Meseriaşii" (2006), "Poveste de cartier" (2008), "Bancher sau Şomer" (2009), "CulTour" (2021), potrivit site-urilor www.imdb.com, www.cienemagia.com şi www.vedeteblog.com.

Cuplul memorabil format cu Cornel Palade

De asemenea, este cunoscut din cuplul umoristic pe care l-a format cu Cornel Palade, timp de aproape 30 de ani. Împreună, au apărut pe scena Teatrului de Revistă, în spectacolele: "Râzi, că te tai!" şi "Croaziera nebunilor", ambele scrise de regretatul George Mihalache, potrivit www.teatrultanase.ro.

În 2021 Romică Ţociu a fost concurent la emisiunea "Te cunosc de undeva". Este căsătorit (din 1995) şi are doi copii, potrivit Agerpres.