Interpretul în vârstă de 70 de ani, era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind infectat cu virusul Covid-19.

Acesta a ajuns în stare gravă la spital pe 13 martie, după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19. Medicii au decis să-l intubeze, deoarece plămânii artistului erau afectați în proporție de 70%, iar saturația de oxigen în sânge era de doar 50%. Pneumonia cu care Nelu Ploieșteanu se lupta de opt ani, a fost un motiv în plus de îngrijorare pentru medici și familie

S-a născut pe 16 decembrie 1950 și a început să cânte la vârsta de 18 ani în satul natal din Prahova. Numele real era Ion Dumitrache, iar numele de scenă Nelu Ploieşteanu l-a luat atunci când a început să cânte.

În anul 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început să colaboreze cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, apoi cu mai multe localuri din oraş. Câțiva ani mai târziu, împreună cu ansamblul Mugurelul a organizat primul său turneu în străinătate.

După anul 1990, a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache, potrivit g4media.ro.