Care sunt cele mai întâlnite greșeli care scurtează viața bateriei telefonului mobil

Bateriile telefonelor mobile este unul dintre criteriile importante atunci când vine vorba să alegi un telefon nou. Fiecare dintre noi și-ar dori să își încarece telefonul o dată în lună și să tot țină. Însă nu este chiar așa. Durata de viață a bateriilor telefoanelor mobile este una dintre cele mai întâlnite probleme ale smartphone-urilor. Este clar că dacă nu o să avem grijă de telefon nu o să îl avem pentru prea mult timp.

În cazul în care lăsați telefonul la încărcat peste noapte, aveți telefonul mereu pe vibrații sau ecranul este mereu la luminozitate maximă, toate aceste acțiuni dăunează destul de mult bateriei telefonului. Chiar dacă telefonul este rezistent la apă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie expus la umiditate și praf.

Telefoanele mai noi au acel adeziv care nu permite să intre apa și praful în interior, însă în timp și acel adeziv se uzează. Dacă telefonul este mereu pe funcția de vibrații, fiecare vibrație consumă din baterie. De aceea, este mai bine să optați pentru silent mode sau să folosiți combinat modurile pentru a nu consuma și din baterie și astfel să nu dăuneze duratei de viață.

Nu se recomandă nici să lăsați telefonul peste noapte la încărcat sau dacă îl lăsați peste noapte, activați acea încărcare inteligentă. Încărcarea inteligentă se oprește la 80%, iar de acolo se încarcă în 5 ore până la 100%.