WhatsApp lansează o funcție nouă în aplicație

La moment, funcționarea aplicației WhatsApp este strict legată de telefonul utilizatorului, iar varianta de desktop și aplicațiile web nu pot funcționa fără acesta.

Noua funcție ce urmează a fi lansată va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă telefonul este închis sau fără baterie. În același timp, vor putea fi folosite până la patru dispozitive simultan.


WhatsApp va suferi modificări

Facebook a anunțat printr-o postare că design-ul WhatsApp va trebui „regândit”, asta deoarece actuala versiune „folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa pentru toate informațiile utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele către alt utilizator și să inițieze apeluri”.

Pentru utilizarea variantei WhatsApp Web, utilizatorii trebuie să aibă telefonul deschis și conectat la internet. WhatsApp este o aplicație în oglindă care nu funcționează dacă nu se face o sincronizare între telefon și aplicație de pe un alt dispozitiv.

Aplicație întâmpină destul de des probleme la funcționare și se deconectează des. Totodată, aplicația permite o singură logare de pe un alt dispozitiv în afară de cel de pe telefon, ceea ce înseamnă că deschiderea WhatsApp Web pe un alt dispozitiv va încheia vechea sesiune.


Mai multe posibilități cu noua funcție

„Noua arhitectură WhatsApp multi-device elimină aceste piedici, nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor și păstrează informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță”, a anunțat compania.

Problema poate fi remediată doar dacă fiecare dispozitiv va avea o cheie de identificare și WhatsApp va ține evidența cheilor alocate aceluiași cont. Asta ar înseamna ca WhatsApp să nu stocheze mesaje pe propriile servere, ceea ce ridică semne de întrebare privind securitatea datelor.