A început Postul Paștelui. Ce produse alimentare trebuie să evite credincioșii

Creștinii care aleg să țină postul Paștelui, cel mai sever post dintre toate, nu au voie să consume produse de proveniență animală în cele 48 de zile. Din această cauză, lista produselor permise este destul de restrânsă și creștinii tind să facă mai multe alegeri greșite în alimentație, în mare consumând produse alimentare nocive pentru organism.

Enoriașii care aleg să respecte postul în toate cele 48 de zile trebuie să își asigure sursa de minerale și vitamine din alte produse alimentare. Lucru ceva mai greu, însă nu imposibil. Postul poate fi un șoc pentru organism, însă este un detox foarte benefic.

În speranța de a evita produsele interzise în post, enoriașii se avântă spre consumul produselor care sunt o reală bombă calorică. Există însă câteva produse alimente pe care credincioșii aleg să le consume ca înlocuitor al produselor pe care în timpul postului nu le pot consuma.


Alimentele pe care trebuie să le evităm în Postul Paştelui

Pateul vegeteal este unul dintre produsele alimentare care trebuie evitat și exclus ca alternativă de consum în post. Chiar dacă este unul dintre cele mai consumate produse în postul Paștelui în special, combinaţia dintre pâine şi pateul vegetal este o bombă calorică pentru organism. Pateul vegetal este bogat în E-uri, gluten, sare în exces sau amidon.

Soia este alt aliment care este foarte des consumat nu doar în perioadele de post. Datorită gustului său, gospodinele îl combină cu mai toate felurile de mâncare. Și acest aliment trebuie evitat deoarece cele mai multe produse din soia sunt modificate genetic, iar consumul acestuia poate provoca modificări hormonale.

Și nu în ultimul rând, margarina, produsul alimentar care se găsește în aproape toate casele. Acest produs ar trebui exclus total din consum deoarece conține foarte multe grăsimi trans, acele grăsimi care duc la depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Pe un termen îndelungat, consumul acestui aliment poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare. De asemenea, grăsimile hidrogenate din margarină atacă și slăbesc sistemul imunitar, în cele din urmă provocând şi rezistenţă la insulină.