Bolile de care ai putea suferi din cauza stresului

Boli cardiovasculare și afecțiuni ale inimii

Stresul duce la o frecvență cardiacă accelerată și hipertensiune arterială. În timp, s-a demonstrat că stresul are o influență extrem de negativă asupra sănătății cerebrale și cardiace.


Astmul

Stresul poate agrava astmul. Potrivit unor studii, părinții bolnavi de astm cronic pot naște copii cu aceeași afecțiune. Totodată, stresul părinților are mai multe șanse ca unii copii să fie expuși la aer poluat sau fum.


Boli inflamatorii

Concentratiile ridicate de hormoni în perioadele de stres pot cauza inflamatii puternice in organism. Acestea duc la artrită reumatoidă, psoriazis, eczemă, colita ulceroasa sau boala Crohn.


Tensiune musculară și dureri de cap

Stresul este un mare inamic pentru organism. În astfel de momente poate crește tensiunea musculara. Această tensiune provoacă mari dureri de cap și rigiditate corporala. De aceste afecțiuni se poate scăpa prin exercitii fizice usoare, tehnici de respiratie si terapie prin masaj și multă relaxare.


Depresia și anxietatea

Stresul, depresia și anxietatea sunt strâns legate împreună. Acestea vin una după alta dacă nu se întreprind măsuri la timpul potrivit. Stresul este primul semnal de alarmă, după care apare depresia și anxietatea, care mai apoi se pot transforma în afecțiuni și mai grave.


Obezitatea

Persoanele stresate sunt predispuse la adăugarea în grăsime mai ales în zona abdomenului, din cauza secreției excesive de cortizol, hormonul care răspunde pentru direcționarea grăsimilor în corp. De obicei, persoanele stresate găsesc „alinarea” în mâncatul excesiv, pe fon de stres. Acestea au impresia că mâncarea le ajută să scape de stres.


Diabetul zaharat

Diabetul zaharat poate fi afectat de stres în 2 moduri. În primul rând, crește probabilitatea neglijarii unei alimentatii sanatoase si duce la un consum excesiv de alimente. Iar în al doilea rand, stresul ar ridica nivelul de glucoza al unor bolnavii cu diabet zaharat de tip 2.