Un nou caz de infectare cu variola maimuței în România. Bilanțul total al cazurilor

Potrivit Ministerului Sănătății din România, a fost raportat un nou caz de infectare cu variola maimuței. Acesta a fost diagnosticat la un bărbat în vârstă de 38 de ani din Argeș.


„Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței”, potrivit MS.


Bărbatul este internat, iar starea acestuia este bună. În urma acestui caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor care au intrat în contact direct cu bărbatul infectat. Până în acest moment, în România au fost raportate 15 cazuri de infectare cu variola maimuței.

În țările din Europa au fost înregistrate în jur de 6.000 de cazuri de infectare cu variola maimuței. Cele mai multe dintre cazuri au fost raportate în Marea Britanie, Germania și Spania.


Variola maimuței în România

Primul caz de infectare cu variola maimuței din România a fost raportat pe 14 iunie. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală care s-a infectat de la o altă persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Pacientul a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator și a fost izolat timp de 21 de zile.


Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.