De ce nu trebuie să combini niciodată cireșele cu alte fructe sau alimente

Vara vine cu suprize pline de nutrienți și vitamine benefice pentru organismul nostru. Natura ne oferă în această perioadă a anului o sumedenie de fructe și legume pe care trebuie să le consumăm, câte puțin din toate. Nu trebuie să facem abuz de unele sau de altele, consumul trebuie să fie moderat pentru ca organismul să poată să asimileze toate vitaminele necesare.

Nutriționistul Mario Popescu afirmă că această perioadă a anului ne oferă fructe și legume proaspete după o iarnă în care am avut acces limitat la acestea. În perioada iernii organismul folosește resursele de nutrienți acumulate pe timpul verii, iar acum este momentul pentru o nouă „reîncărcare”. Este nevoie să ne refacem sistemul imunitar, în special după perioada de COVID prin care a trecut populația.

Cireșele sunt unele dintre cele mai așteptate și adorate fructe. Nimeni nu a uitat și de faimoasele perechi de cercei din cireșe. Aceste fructe ale verii conțin o cantitate mare de antioxidanți și o mulțime de vitamine, însă trebuie să fie consumate corect pentru a nu avea un impact mai puțin dorit asupra siluetei.


Specialiștii recomandă ca cireșele să fie consumate monofruct

Nutriționistul a menționat că cireșele sunt bogate în complexul de vitamine B. Totodată, acestea conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, care contribuie foarte mult la întărirea sistemului cardiovascular și ajută la procesul de detoxifiere. De asemenea, cireșele contribuie la eliminarea pietrelor la rinichi. Sunt o bombă de vitamine și proprietăți benefice.

Dacă le consumăm doar pe ele nu ar trebui să ne facem griji pentru că nu au vreun efect negativ. Acestea sunt mai mult în calitate de gustări și este recomandat să se mănânce înainte cu 2 ore de masă sau la o oră după masă. Aceste fructe le sunt recomandate chiar și diabeticilor.


„Conform ultimelor studii făcute în general pe persoane care prezentau diabet, care au consumat până la 20 de porții de fructe și legume pe zi, nu le-au impactat absolut deloc negativ glicemia, din contră, le-a normalizat și le-a echilibrat glicemia.”, a afirmat nutriționistul.


În schimb, dacă cireșele sunt consumate în combinație cu alte fructe sau cu legume, riști să adaugi în kilograme, iar în perioada estivală acest lucru nu este unul prea dorit. De aceea specialiștii recomandă ca cireșele să fie consumate monofruct.