Ciupercile sunt un produs foarte bun pentru dietele vegetarienilor și a celor care au ales să țină post. Acestea înlocuiesc de minune carnea, deoarece sunt bogate în proteine și uneori pot avea un ușor gust de carne de pui.
Totuși, ciupercile sunt legume ce conțin peste 90% apă și doar 3-4% proteine incomplete și grăsimi. Totodată, acestea conțin multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. În comparație cu alte legume, ciupercile nu au în componența sa fitați, drept urmare, fierul din compoziția lor se absoarbe eficient (1mg/100g).
Conțin doar 10 calorii la suta de grame
Gustul ciupercilor este un moment de plăcere aparte. Indiferent că sunt preparate la cuptor, prăjite sau marinate, savoarea ciupercilor este de fiecare dată ceva nou.
Conținutul de potasiu ce se regăsește în ciuperci ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ciupercile champignons au în componența sa mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată. În combinație cu vitamina E dintr-o singură lingură de ulei, ciupercile au efect antioxidant de neutralizare a toxinelor și radicalilor liberi din organism.
Ba mai mult, ciupercile au doar 10 calorii la suta de grame și pot fi consumate fără nici o grijă. Din această cauză, o alimentație care include des ciupercile ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Ciupercile sunt un aliment sănătos și bogat în nutrienți pentru sănătatea organismului.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciupercile, unul dintre alimentele perfecte pentru post. Ce proprietăți fabuloase au.