Primii 500 de români au primit medicamentul antiviral Molnupiravir

”Urmare a informaţiilor primite din teritoriu, va informam că primii 500 de pacienţi din totalul celor 11.568 evaluaţi în cele 222 centre de evaluare au primit gratuit medicamentul antiviral inovativ MOLNUPIRAVIR”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.

Totodată, ministerul a menționat că acesta este primul medicament anti-COVID-19 cu administrare orală aprobat spre a fi administrat persoanele care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă de coronavirus.


MSD a trimis 50 de mii de cutii de Molnupiravir în România

”Totodată, facem precizarea că, în prezent, medicamentul antiviralul FAVIPIRAVIR, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele uşoare sau medii de COVID-19 se găseşte în centrele ambulatorii de evaluare, in spitale şi în 153 farmacii cu circuit deschis”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Compania farmaceutică Merck Sharp & Dohme (MSD) a trimis în România, la 1 februarie, 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament antiviral cu administrare orală pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de coronavirus.