Dietă de weekend care te ajută să slăbești sănătos

Această dietă se ține doar două zile pe săptămână.

Micul dejun: un pahar de suc de fructe proaspăt stors, o ceaşcă de fulgi de ovăz, 50 g migdale crude.

Prânzul: o farfurie de salată de fructe de sezon (piersici, caise, necta­rine, mere etc.) la care adău­gi 100 g nuci mărunţite. Se consumă ime­diat după ce a fost preparată.

Cina: o farfurie de supă de le­gu­me fierte (dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapă etc), asezonată cu pătrunjel şi mărar proas­pete, tocate, piper măcinat şi alte condimente preferate. Nu se adau­gă sare şi niciun fel de grăsime.

Efortul fizic intens trebuie exclus

Între mese, drept gustare se poate consuma suc de grapefruit sau suc de roşii în orice canti­tate. Important este să se consume cel puţin 2 litri de apă plată pe zi. Poți consuma și ceai de plante sau cafea neîn­dul­cită.

Nutriţioniştii recomandă însă, ca efortul fizic prea intens să fie evitat în a­ceas­tă pe­rioadă.