Efectele nocive ale țigărilor electronice

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat pe baza produselor cu nicotină, efectele negative ale expunerii pasive asupra simptomelor respiratorii sunt îngrijorătoare. Acestea par inofensive la prima vedere, însă în timp, acestea se pot agrava destul de mult.

Fumătorii pasivi ai ţigărilor electronice care conţin nicotină au un risc crescut de a dezvolta simptome bronşice (40%) şi probabilitatea de a întâmpina dificultăţi de respiraţie în rândul adulţilor tineri (53%).


Țigările electronice, mai scumpe decât țigările obișnuite

Cercetarea a fost realizată de Universitatea din California de Sud şi publicată în revista Thorax. Țigările electronice sunt la mare căutare în ultimii ani, chiar dacă acestea sunt mult mai costisitoare față de țigările obișnuite din tutun. Potențialii fumători creează dependență față de aromele pe care le pot conține țigările electronice, iar conținutul de nicotină diferă de la o aromă la alta.

„În ciuda popularităţii vapingului, în prezent se cunosc puţine lucruri despre posibilele efecte asupra sănătăţii ale fumatului pasiv de nicotină din ţigările electronice şi alte dispozitive de vaping”, explică cercetătorii.