Băutura care ajută organismul la eliminarea rapidă a toxinelor

Meniurile de Crăciun și Revelion sunt absolut delicioase, însă organismul nostru are de muncă. Este imposibil să nu guști măcar câte o bucată din fiecare fel de mâncare. Pentru a scăpa de toxinele acumulate în organismul tău, ai nevoie de o infuzie de rooibos. Această plantă din care se prepară ceai, te va ajuta să readuci organismul la forma dinainte de sărbători.

Numit și „ceai roșu”, rooibos este o specie de plantă ce provine din spinii și ramurile unui tufiș roșu din Africa de Sud, numit Aspalathus linearis. Totuși, la fel ca ceaiul verde sau alb, acesta este furnizat în mod deosebit cu antioxidanți, după cum subliniază nutriționistul-dietetician Florence Foucaut. „Conține polifenoli de tip flavonoid care ajută organismul să lupte împotriva îmbătrânirii celulare și a bolilor cardiovasculare.”


Două modalități de preparare al acestui ceai

Deși există o singură plantă de rooibos, acest ceai poate fi preparat în două moduri diferite. Rooibos-ul „verde” este zdrobit, după care este uscat la soare înainte de a fi consumat.

„Este cea care conține cei mai mulți antioxidanți dar este și cea mai puternică în gură, cu arome ierboase”, remarcă Gervanne Leridon. Varianta roșie, la rândul ei, conține mai puțin deoarece este fermentată înainte de a fi uscată.

În comparație cu ceaiul obișnuit, rooibos nu afectează capacitatea organismului de a absorbi fierul. Acesta ar absorbi fierul chiar și în cantități mici.

„Este o băutură ideală pentru femeile însărcinate ale căror nevoi de fier sunt foarte importante în timpul sarcinii”, indică Florence Foucaut. Aprovizionarea cu oligoelemente nu se termină: există și puțin magneziu (1,57 mg / 200 ml), sodiu (6,16 mg / 200 ml) și potasiu (7,12 mg / 200 ml), care ajută la întărirea sistemului imunitar.