Cercetătorii au analizat rezultatele a peste 15.000 de participanți ai studiului, cu vârsta de 50 de ani şi le-au urmărit timp de doi ani.
Pe parcursul studiului s-a atras atenția la consumul de alcool, cantitatea şi frecvenţa, iar participanții au susţinut diverse teste pentru a li se stabili abilităţile de gândire în astfel de condiții.
Persoanele care au raportat niveluri ridicate de consum al alcoolului – egal cu opt unităţi pe săptămână – au suferit o scădere mai mare a memoriei pe termen scurt şi a orientării spaţio-temporale.
În unele cazuri se poate ajunge chiar și la demență clinică
Oamenii de știință atenționează că o înrăutăţire a stării memoriei ar putea duce la demenţă clinică.
Dr Tony Rao, psihiatru consultant care a coordonat studiul la King's College din Londra, a declarat:
„Cu o carieră de peste 20 de ani dedicată cercetării asupra alcoolului şi a persoanelor în vârstă, acesta este cu siguranţă cel mai inovator studiu privind relaţia dintre băutură şi riscul de demenţă”.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului STUDIU: Consumul a patru pahare de vin într-o săptămână poate crește riscul de demență.