Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson, pot face de luni rapelul

Valeriu Gheorghiță a menționat sâmbătă, în cadrul Maratonului Informării, că începând de luni, românii care au fost imunizați cu vaccinul Johnson&Johnson vor putea face și doza de rapel.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a spus Valeriu Gheorghiță.


Cu ce vaccin pot face rapelul cei vaccinați cu Johnson&Johnson

La finalul lunii octombrie, coordonatorul CNCAV a declarat că potrivit recomadărilor şi studiilor ştiinţifice s-a ajuns la concluzia că toate persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson vor putea face doza de rapel după minimum 6 luni de primă doză cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie Pfizer, fie Moderna/ În cazul în care persoana optează pentru Moderna, doza va fi întreagă.

Totodată, cei care au fost vaccinați cu vaccin Johnson&Johnson, pentru doza de rapel vor putea opta pentru acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, alegerea fiind a fiecărei persoane în parte.