A apărut un nou vaccin împotriva COVID-19

Covavax va fi pentru prima dată folosit în Indonezia. Acest tip de ser utilizează o tehnologie diferită față de cele care sunt acum pe piață, în sensul că este un vaccin „subunitar” pe bază de proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus.

Serul poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius. Acest lucru înseamnă că poate fi transportat și distribuit ușor și în țările care nu dispun de o infrastructură sanitară performantă. Potrivit companiei americane, primele livrări vor începe „imediat”.


„Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil şi va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în ciuda faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, continuă să lucreze pentru a oferi suficiente vaccinuri populaţiei sale", a declarat Stanley Erck, preşedintele companiei Novavax, potrivit Agerpres.



Compania a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său în Marea Britanie

Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea serului pentru COVID-19, în data de 28 octombrie, în Marea Britanie. În august, compania şi-a amânat termenul de depunere a cererii în SUA pentru al patrulea trimestru al acestui an, în loc de al treilea, spunând că distribuirea vaccinului său va fi iniţial prioritară în ţările cu venituri mici, care au încă o nevoie nesatisfăcută de doze de vaccinare primară.

Novavax a spus că acum se aşteaptă să depună cererea completă pentru a solicita autorizarea SUA până la sfârşitul anului