Bilanțul victimelor incendiului din Constanța a ajuns la opt decese

Marți dimineață, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a confirmat că unul dintre răniții în urma incendiului a murit. Bilanțul a ajuns la opt. Anchetatorii caută prin cenușă orice indiciu care ar putea explica apariția flamei. Au fost zeci de polițiști criminaliști în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, procurori și un specialist în INSEMEX. Până la acest moment, nu se știe din ce salon, de la ce aparat sau în ce împrejurimi a pornit focul.

Procurorul Zafer Sadac a spus că „este foarte mult de investigat, pot spune că am făcut deocamdată abia o investigare de cel mult 30% la fața locului. Urmează să luăm fiecare salon, fiecare încăpere”.

Pe de altă parte, un cadru medical de acolo a avertizat, în repetate rânduri, încă de la începutul anului, că unitatea medicală este vulnerabilă. Se temea că nu va dura mult până se va produce o explozie.


„Spitalul de boli infecţioase Constanța a funcţionat în ultimele 18 luni sub o presiune fantastică. Resursele materiale şi umane fiind extrem de solicitate. Să ştiţi că dacă nu se vor lua măsuri clare, coerente, lucrurile se vor repeta”, a explicat Cora Mitroi Maxim, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.


Și managerul destituit al spitalului, Stela Halichidis, declară că a cerut bani, încă de anul trecut, pentru refacerea instalațiilor electrice, cât și pentru montarea unor senzori de incendiu. Primarul de la malul mării, Vergil Chitac, a recunoscut, într-un mesaj, că nu a suplimentat fondurile pentru clinică fiindcă aceasta era prinsă într-un proiect european, care avea finanțarea aprobată, numai că banii nu veniseră încă.