Incendiu secția ATI Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 7 morți

UPDATE: Procurorul de caz anunță 7 morți în incendiul de la spitalul din Constanța, la două ore după ce IGSU anunțase 9 decese.

9 pacienți au murit în urma incendiului declanșat vineri dimineață. În spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile Roșu și Alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit unor surse citate de G4Media.


„În acest moment nu mai este niciun alt pericol, colegii sunt încă la fața locului, acțiunea este în dinamică, chiar dacă incendiul a fost eliminat la ora 10:55. Ca la orice incendiu se evaluează și se stabilește ulterior cauza. Cei de la fața locului au scos pacienți afară, dar o parte din pacienți au fost evacuați de personalul spitalului”, a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.



DSU a confirmat numărul de decese

Departamentul pentru Situații de Urgență confirmă oficial că sunt 9 pacienți decedați în urma incendiului: „„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a declarat la Antena3 că au fost evacuați toți pacienții și că în acest moment nu mai sunt oameni în unitatea medicală.