Botoșani: O femeie a fost nevoită să sune la 112 ca să fie dusă la toaletă

Femeia în vârstă de 79 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Botoșani cu o fractură gravă de femur, care o împiedica să se deplaseze. În timp ce se afla în unitatea sanitară, ea a avut nevoie la toaletă și a chemat personalul de pe secție să o ajute. Fără răspuns însă, susține ea, conform Monitorul de Botoșani.


„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru sursa citată.


Cadrele medicale de pe secție au fost apelate de cei de la 112, iar pacienta a primit ajutor. La scurt timp, reprezentanții clinicii au transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt, doar care au fost timpii de pe fișa de prezentare a femeii, nefăcând referire la episodul legat de toaletă. La distanță de câteva ore, tot „cu mantă”, conducerea spitalului a transmis că a dispus o analiză a celor prezentate de către mass-media, „începând cu unitate de primiri urgențe și secția-tampon unde a fost internată pacienta”.


„Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 2.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură.



Peste o oră de la prezentare, la 3.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul COVID, pentru că era nevoie de internare. La ora 6.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie-tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului COVID”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati pentru presa locală.


Cei de la Direcția de Sănătate Publică s-au autosesizat și au deschis o anchetă.