Anticorpii COVID durează cel puțin nouă luni

Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi Universităţii din Padova, cercetătorii au ajuns la concluzia că anticorpii Covid-19 se mențin cel puțin nouă luni la persoanele care au fist infectate.

Studiul a fost realizat pe baza a peste 85% din locuitorii Vo’, un oraş din nordul Italiei, și au descoperit că anticorpii dobândiţi în urma infectării cu coronavirus durează ″cel puţin″⁣ nouă luni.

Autorul principal al studiului, dr. Ilaria Dorigatti, a afirmat că acest lucru sugerează că „puterea răspunsului imun nu depinde de simptome și de severitatea infecției”.

„Marea majoritate a infecţiilor cu SARS-CoV-2, indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi”, se arată în cercetărea publicată în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

Oamenii de știință totuși avertizează că indiferent dacă o persoană este vaccinată sau a trecut prin boală, poate transmite virusul. Până lal momentul actual, Italia a vaccinat 27,1 milioane de oameni, doar jumătate din populaţia eligibilă.