Cercetătorii au testat 10 bărbați pentru patru coronavirusuri pe parcursul a 35 de ani.

Cele patru coronavirusuri provoacă răceala comună și cercetările au spus că există „o durată alarmant de scurtă a imunității de protecție”.

După 12 luni, oamenii au fost reinfectați frecvent cu virusul, iar după șase luni, nivelul de anticorpi a fost redus substanțial.

Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au spus că testele de anticorpi pentru a estima câți oameni au fost infectați cu coronavirus ar deveni limitate.

Profesorul Lia van der Hoek, unul dintre cercetătorii implicați în studiu, a declarat pentru The Times că: „Imunitatea efectivelor este o problemă, chiar și cu vaccinare, deoarece se poate ca oamenii să se reinfecteze în termen de șase, până la 12 luni”.

Virologul de la Universitatea Reading Ian Jones a adăugat că alte cercetări sugerează o imunitate de durată mai lungă, deoarece unii dezvoltă o formă ușoară a bolii, care s-ar putea să nu declanșeze imunitate mare.

Acesta a spus că: „Încă nu suntem în măsură să spunem că cei care testează pozitiv, la aceste teste de anticorpi, sunt imuni la coronavirus”.