Cozonacul poate fi consumat împreună cu produse lactate, însă nu cu lapte, ci cu iaurturi de băut sau sana.

„O persoană peste șase ani nu mai are enzimele care să digere laptele și lipsa lor duce, practic, la acumularea grăsimilor în sânge și poate chiar o ușoară intoleranță la lactoză la anumite persoane.

De aceea, e bine să-l consumăm cu kefir, ayran, iaurt de băut, pentru a ne bucura și de gustul cozonacului, dar și de proprietățile produselor lactate”, a explicat Simona Carnicu, medic nutriționist, potrivit antena3.ro.

Pentru că suntem în izolare și o să avem parte de un Paște atipic, departe de cei dragi și fără prea multe posibilități de a face mișcare, nutriționiștii ne sfătuiesc să reducem pe cât de mult posibil caloriile.

Sedentarismul ne caracterizează pe toți în această perioadă, așa că trebuie să ținem cont să avem o dietă echilibrată.

De reținut este că trebuie să consumăm atât carne, cât și legume. De la nicio masă nu trebuie să lipsească legumele.