Paștele este o sărbătoare plină de semnificație și tradiție, iar mesele de Paște sunt un prilej minunat de a aduna familia și prietenii în jurul mesei. Aperitivele sunt întotdeauna un punct de atracție al oricărei mese festive, iar pentru masa de Paște, este esențial să alegi preparate care sunt nu doar delicioase, dar și reprezentative pentru această sărbătoare specială. Ouăle umplute, drobul de miel, coșulețele din roșii umplute cu cremă de brânză, ciupercile cu cașcaval la cuptor și salata de boeuf sunt alegeri excelente care vor adăuga un gust autentic și o notă de rafinament mesei tale. În acest articol, îți vom prezenta rețetele detaliate pentru aceste aperitive și îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a le pregăti pas cu pas.


Aperitive pentru masa de Paște: Ouă umplute

Ingrediente ouă umplute


  • 6 ouă fierte


  • 3 linguri de maioneză


  • 1 lingură de muștar


  • 1 lingură de oțet


  • 1 linguriță de sare


  • 1/2 linguriță de piper


  • 1/2 cană de icre (opțional)


  • Mărar pentru decor


Instrucțiuni:


  • Fierbe ouăle timp de 10 minute pentru a le face tari.


  • După ce s-au răcit, curăță-le de coajă și taie-le pe jumătate.



Calorii estimate pentru 1 ou umplut: Aproximativ 80-100 kcal (fără icre).​​​​​​​


Drob de miel pentru masa de Paște

Câte calorii are drobul de pui sau de porc și cât de sănătos este să consumăm acest preparat?


Ingrediente și rețetă drob de miel:


  • 500 g carne de miel (ficat și pulpă)


  • 1 ceapă mare, tocată mărunt


  • 2 ouă


  • 100 g verdeață (mărar, pătrunjel, usturoi verde)


  • 3 felii de pâine înmuiate în lapte


  • 1 linguriță de sare


  • 1/2 linguriță de piper


  • 1 linguriță de boia de ardei


  • 1 lingură de ulei de măsline



Citeste continuarea pe kudika.ro.