Ai grijă de igiena orală

Un ritual corect include spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, iar tehnica trebuie să fie una cât mai eficientă. Stomatologii recomandă curățarea atentă a dinților, acordând atenție fiecărei zone în parte. Dinții posteriori trebuie periați cu atenție prin mișcări care acoperă întreaga suprafață. Pentru a evita rănirea gingiilor sensibile, folosește dusuri bucale. Acestea sunt eficiente și au o acțiune blândă asupra gingiilor tale. De asemenea, la fel de importantă este alegerea unei paste de dinți și a unei ape de gura dedicate gingiilor sensibile.

Consumă alimentele potrivite

Simptomele gingiilor sensibile pot indica uneori deficiența de vitamina C în organism. Așadar, consumă fructe și legume precum:


  • portocală;


  • kiwi;


  • grepfrut;


  • lămâie;


  • broccoli;


  • conopidă.




O cantitate redusa de acid ascorbic în organism poate fi cauza gingiilor care sângerează des și a sensibilității dentare prelungite. Dacă rutina ta de igienă orală îndeplinește toate cerințele și sfaturile medicului stomatolog, cauza problemei tale poate fi o deficiență de vitamina C, pe care trebuie să o identifici din timp.

Ascultă sfaturile medicului stomatolog

Prin vizitele regulate la medicul stomatolog, prin însușirea tehnicilor corecte de îngrijire a dinților, sensibilitatea poate fi controlată. Stomatologul poate diagnostica, de asemenea, o afecțiune care necesită atenție imediată și poate prescrie un tratament corect. Respectă indicațiile despre tehnicile de spălare, despre ce periuță este cel mai potrivit să folosești, cât de des să folosești apa de gură și ce tip de pastă să achiziționezi. Informațiile primite de la specialist te ajută să faci alegerile potrivite și să tratezi sursa sensibilității, dar, mai ales, să previi complicațiile.

Îngrijirea corectă a danturii și a cavității bucale previne o serie de afecțiuni, așa că însușește-ți din timp obiceiurile sănătoase de igienă orală. Iar dacă observi unele simptome precum inflamarea constantă a gingiilor, sângerări semnificative și oboseală fizică, adresează-te medicului de familie sau stomatologului.

//