Mistica care înconjoară compania este atât justificată, cât și câștigată din greu. Compania Apple a fost fondată în 1976 și a atins rapid succesul prin invenția computerului personal Apple I (PC). Cu toate acestea, apariția Macintosh-ului în 1984 (și reclama clasică de televiziune care a lansat-o) este momentul care a făcut ca Apple să devină cu adevărat o companie faimoasă. Totuși, nu a durat mult, deoarece tensiunile dintre cofondatorul Steve Jobs și președintele și CEO-ul John Sculley au dus la plecarea lui Jobs în anul următor. Jobs nu s-a mai întors la Apple până în 1997, când compania se afla în plin declin.

Nimeni nu a văzut iMac-ul venind și nimeni nu ar fi putut prezice impactul revoluționar al iPod-ului, iPhone-ului sau iPad-ului. Ca rezultat al acestor produse de succes, utilizatorii Apple așteaptă conferința anuală MacWorld cu mare anticipare, speculând despre lansările de produse noi.

În ceea ce privește statutul de rockstar al lui Apple în lumea tehnologiei, există încă multe lucruri pe care nu le știm despre companie.


Apple: Fructul care a devenit un fenomen la nivel mondial

Numele Apple este acum un brand de renume mondial, renumit pentru producția de iMac-uri, iPod-uri și iPhone-uri. Numele său este legat de inovație, iar Apple a fost și este lider în smartphone-uri, playere mp3 și computere personale ușor de utilizat.

Totuși, un nume imens precum acesta nu este lipsit de mituri și zvonuri. Criticii au folosit aceste mituri despre Apple ca o oportunitate de a diminua reputația companiei. De cele mai multe ori, acești critici s-au dovedit a fi eronați. Deci, care este mai exact adevărul despre aceste mituri? În acest articol, vom dezvălui adevărul despre 3 mituri frecvent auzite despre Apple.


Mitul nr. 1: Fără Steve Jobs, Apple este destinat eșecului

Steve Jobs este cunoscut pe scară largă ca fondator și CEO al companiei și este apreciat ca un inovator de top și un guru al tehnologiei. Un lucru e sigur; Apple nu ar fi acolo unde este dacă nu ar fi existat Jobs. Criticii și fanii s-au gândit, de asemenea, că, fără el, Apple va eșua. Dar odată cu moartea sa din 2011, acest mit a fost dovedit ca fiind greșit, deoarece Apple este încă în funcțiune. Sigur că au fost devastați de moartea lui Job, dar compania și-a continuat operațiunile pentru a ne aduce și mai multe inovații și gadgeturi.


Mitul nr. 2: Mac-urile nu pot avea viruși

Acesta este probabil cel mai popular mit, deoarece se crede că MacBook-urile nu pot avea viruși, cum o fac PC-urile. Acest lucru este fals, deoarece niciun sistem de operare nu este invulnerabil pentru malware, inclusiv Mac OS. Mac-urile au în continuare propria lor vulnerabilitate la malware, dar majoritatea dezvoltatorilor nu se deranjează să le creeze pentru Mac, deoarece piața PC-urilor este mai mare și mai accesibilă.

Programele malware care afectează computerele Mac nu se concentrează pe defecțiunile sistemului de operare, ci mai mult pe credibilitatea utilizatorului. Uneori, aceste atacuri malware sunt deghizate în programe antivirus. În general, nu există multe programe malware periculoase pentru Mac, dar cel mai sigur mod de a vă proteja de malware este să vă mențineți Mac-ul actualizat.


Mitul nr. 3: Mac-urile și computerele sunt incompatibile

Cel mai frecvent argument între fanii Mac și PC sunt problemele de incompatibilitate. Ei spun că software-ul Mac nu este compatibil cu PC-urile și invers; acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece o mulțime de programe sunt utilizabile atât pe Mac-uri, cât și pe PC-uri, cum ar fi Microsoft Office, majoritatea browserelor, programelor Adobe și chiar iTunes. Există chiar programe care permit utilizatorilor Mac să pornească sistemul de operare Windows și chiar software-ul PC-ului pentru a porni sistemul de operare Mac.

//