Laptopurile pentru gaming oferă o mulțime de putere într-un spațiu foarte mic, ceva ce era de neimaginat cu ani în urmă. Vânzarea acestor echipamente a explodat, ceea ce a beneficiat de o scădere a prețurilor și de aici apare întrebarea: va fi suficient un laptop ieftin sau unul de gaming este mai bun?

Există o vorbă: „Nu plătiți mai mult, dacă aveți nevoie de mai puțin”. La asta trebuie să ne gândim când cumpărăm un laptop: la ce îl vom folosi?

Laptopuri ieftine eMag

Cei mai mulți oameni care sunt în situația de a cumpăra fie un laptop ieftin fie de a cumpăra un laptop de gaming de 1.000 de euro o fac pentru că joacă anumite jocuri și consideră că un laptop de gaming satisface toate nevoile. Nu este cazul și cel mai bine este să vedem ce nu poate face un laptop pentru gaming:

- Nu e ușor: Laptopurile de gaming ușoare au GPU-uri care consumă mai puțină energie, dar care oferă și performanțe mai mici decât cele alimentate de laptopurile RTX 3000 normale, de exemplu.

- Nu e portabil: Este o consecință a celor de mai sus și a faptului că transportul acestui tip de laptop este mai dificilă.

- Nu au o autonomie bună: Acest aspect s-a mai îmbunătățit, dar orele de autonomie pe care le vedem la laptopurile de gamint sunt încă departe de ultrabook-uri sau laptopurile echipate cu cipuri de consum redus (Ryzen „U” sau Intel Core „U”).

- Nu oferă calitatea de gaming de pe un PC: Oricât de mult am încerca, nu vom avea ergonomia unui desktop (ne referim la tastatură), nici dimensiunea unui monitor, nici aceeași putere în CPU și GPU.

Acestea fiind spuse, acest lucru nu este un impediment pentru noi să putem juca în 1080p la peste 144 FPS în multe jocuri.

Un laptop