Camerele web externe sunt proiectate cu atenție, în timp ce camerele web încorporate trebuie să fie strânse pe rama unui ecran de laptop și sunt un gând ulterior, în multe cazuri. O cameră web externă este aproape întotdeauna mai bună; singurul dezavantaj este că este o cheltuială suplimentară.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre camerele web încorporate față de camerele web externe, pentru a determina care este cea mai potrivită pentru dvs.

Cum funcționează camerele web încorporate?

O cameră web încorporată este o dotare standard pe aproape toate laptopurile de pe piață. Se potrivește în marginea superioară a cadrului din jurul ecranului, deci este la înălțimea potrivită pentru chat video. Un microfon este plasat de obicei lângă camera web, astfel încât oamenii să vă audă și să vă vadă. Deși unii producători de laptopuri se gândesc mult la camerele web încorporate, majoritatea sunt destul de simple, astfel încât imaginea dvs. poate părea întunecată sau granulată, mai ales în condiții de iluminare mai puțin decât optime.


  • Camerele web încorporate sunt extrem de ușor de utilizat. Toate sunt pregătite și gata de pornire atunci când vă luați laptopul, cu toate software-urile și driverele necesare instalate.


  • Presupunând că dețineți deja un laptop cu o cameră web încorporată, nu există costuri suplimentare implicate.


  • Camerele web încorporate sunt deja instalate la o înălțime adecvată pentru apelurile video, deci nu este nevoie să le reglați sau să găsiți unghiurile corecte, ceea ce este minunat dacă doriți o cameră web cu o întreținere redusă.


  • Rezoluția și senzorii de pe camerele web încorporate lasă de obicei ceva de dorit, astfel încât imaginea dvs. poate părea granulată.


  • Camerele web încorporate sunt mai puțin flexibile - nu puteți regla unghiurile, nu le puteți ridica și muta pentru a le arăta prietenilor ce fac animalele de companie sau copiii dvs.


  • Întrucât fac parte din computerul dvs., camerele încorporate sunt mai dificile de depanat sau de remediat dacă ceva nu merge bine cu ele.

Cum funcționează camerele web externe?

Camerele web externe sunt camere concepute special pentru apeluri video sau înregistrarea de scurtmetraje; de exemplu, în scopul vlogging-ului. Le puteți fixa pe partea de sus a ecranului laptopului, unde puteți găsi o cameră web încorporată sau le puteți atașa la o altă suprafață convenabilă la alegere.

În comparație cu camerele web încorporate, acestea au mult mai multe funcții, cum ar fi zoom ajustabil și focalizare automată. Camerele web accesibile depășesc cu mult calitatea camerelor web încorporate.


  • Chiar și cele mai bune camere web încorporate nu tind să depășească rezoluția de 720p, în timp ce majoritatea camerelor web oferă cel puțin 1080p full HD și adesea rezoluție 4K pentru o calitate a imaginii mult mai mare.


  • De obicei, puteți înclina sau răsuci capul unei camere web externe pentru a afișa alte părți ale camerei dvs., dacă aveți nevoie.


  • Majoritatea camerelor web externe au tehnologie de reglat pentru iluminare slabă, astfel încât imaginea dvs. nu va fi întunecată și granulată, dacă condițiile dvs. de lumină nu sunt ideale.


  • Camerele web externe oferă adesea opțiuni de unghi larg și zoom, astfel încât să le puteți regla, după cum este necesar.


  • O cameră web externă oferă o calitate video suficientă pentru cei care participă la jocuri live, fac videoclipuri YouTube sau produc alt conținut de vlogging.


  • Spre deosebire de camerele web încorporate, care vin ca parte a laptopului, va trebui să cumpărați camera web externă separat.


  • Deși, în general, este simplă, există încă un anumit grad de configurare necesar pentru camerele web externe - poate fi necesar să instalați niște drivere sau software pentru a-l rula.


  • Dacă intenționați să faceți vlogging sau live streaming, este posibil să aveți nevoie de un microfon mai bun.

//