Izolația este una dintre cele mai eficiente modalități de a economisi energie acasă, deoarece o menține caldă iarna și răcoroasă vara.

Izolația vă va ajuta să păstrați o temperatură dorită în casă pe tot parcursul anului, protejând-o împotriva frigului în timpul iernii și a excesului de căldură pe perioada sezonului cald. În plus, izolația este foarte utilă și pentru reducerea poluării fonice. O casă bine izolată este foarte eficientă din punct de vedere energetic și va avea nevoie de puțină încălzire și răcire după caz.

Câți bani veți economisi izolându-vă casa va depinde de diferiți factori, cum ar fi tipul de izolație și dimensiunea locuinței dumneavoastră. Mai mult, în funcție de cât de veche este casa, va trebui să luați în calcul mai multe sau mai puține măsuri pentru realizarea unei izolații de cea mai bună calitate. Lucrul bun este că, în general, nu aveți nevoie de nicio permisiune de planificare pentru montarea tipului de izolație dorit. Practic nu veți avea nevoie de nici un fel de aprobare, precum cazul în care doriți să extindeți casa cu încă o cameră de exemplu.

De obicei, casele moderne sunt construite la standarde foarte bune de izolare, dar există și case exterm de vechi care au nevoie de foarte multă muncă și dedicare, pentru un rezultat cu adevărat vizibil în sensul bun. În cel de-al doilea caz, există probabil multe opțiuni pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei dumneavoastră. Când este prea rece, căldura se poate pierde în toate direcțiile, în special prin pereți, tavan sau ferestre, așa că ar trebui să vă gândiți la o izolație integrală pentru a păstra căldura în interior.

Puteți alege să vă izolați acoperișul, podelele, pereții, ferestrele și ușile. Cel mai important lucru este lutati în calcul pentru prima data, pereții, deoarece pentru o casă tipică, pe aici se vor pierde în jur de 30 până la 40 de procente din căldură. Acoperișul este pe locul doi, reprezentând aproximativ 25% din pierderile de căldură, iar apoi vin ferestrele și ușile cu 20% și, în cele din urmă, podeaua. Deci, după cum ați putut observa, pe lângă materiale izolante de calitate pentru podea, pereți sau tavan, veți avea nevoie și de o tâmplărie sănătoasă.

Pe piață, există o mulțime de soluții pentru realizarea unor izolații de cea mai bună calitate pentru imobile. Materialele izolante sunt extrem de importante, dat fiind faptul că, ne ajuta să putem pastra o temperatură interioară potrivită, atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece, beneficiind în același timp și de economii importante la facturi pentru încălzirea sau răcirea aerului.

O soluție foarte avantajoasă pe care o puteți alege din foarte multe puncta de vedere, este reprezentată de acea vata bazaltica Rockwool. Această vată bazaltică, este comprimată în placi rigide, având o densitate foarte mare, ceea ce ajută exterm de mult în a avea un rezultat foarte bun al izolației termice.

Există o serie foarte importantă de avantaje pentru care acest tip de vată bazaltică este exterm de recomandată. Pe lângă faptul că discutăm despre un material izolant excelent, iată alte câteva avantaje esențiale, pentru care puteți achiziționa vata bazaltică Rockwool.


Rezistență la foc

O caracteristică cheie a izolației din vată bazaltică Rockwool, se referă la o rezistență sporită în caz de incendiu. Aceasta este extrem de rezistentă la foc și nu va crea fum și nici nu va favoriza răspândirea focului, chiar dacă se va afla în bătaia directă a unei flacări.


Rezistență la apă

Vata bazaltică Rockwool are proprietăți foarte bune și în ceea ce privește rezistența la apă. O poate absoarbii, însă nu va reține umezeala, fapt pentru care, nu favorizează apariția mucegaiului, ori a altor probleme a cărora cauză, este umezeala. Cu alte cuvinte, acet tip de vată bazaltică va prelua umezeala care ulterior fie se vă scurge prin ea, fie se va usca pur și simplu. De asemenea, nu putrezește, nu se corodează și nici nu își pierde forma.


Proprietăți isonorizante

Precum și în cazul altor tipuri de izolații și în cazul acestui tip de vată bazaltică, există proprietăți izolatoare fonice, cu adevărat superioare. Datorită faptului că vorbim despre plăci cu o compoziție densă, mult mai densă în comparatie cu izolațiile tradiționale, discutăm despre o ideală amortizare a sunetului, pe o gamă foarte largă de frecvențe. Practic, se va reduce eficient fluxul de aer și transmisiile de sunet. Având un flux de aer mai mare, rezistivitatea înseamnă o atenuare mai bună a sunetului.

În cazul în care căutați să realizați o izolație pentru o casă, fie veche, fie nouă, dar o izolație de cea mai bună calitate, puteți descoperii cea mai avantajoasă opțiune, la numai un simplu click distanță. Pe piață, există o mulțime de magazine atât fizice cât și online, de unde puteți cumpăra materiale izolante. Tot ce trebuie să faceți, este să cercetați puțin piața acestor tipuri de produse, să comparați ofertele găsite, iar la final, să luați decizia potrivită în funcție de nevoi dar și în funcție de bugetul pe care îl aveți.