Consiliul Local a respins bugetul Sectorului 2 pe anul 2023

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a transmis că proiectul privind bugetul Sectorului 2 a fost respins la Consiliul Local. Acesta spune că de vină sunt ambițiile unor consilieri, iar din această cauză vor avea de suferit cetățenii.

„Ambiţia personală a 3 consilieri PNL Sector 2 pun în pericol respectarea obligaţiilor pe care le avem faţă de cetăţeni. Plățile burselor şi a programului Şcoală după Şcoală sunt puse semnul întrebării, după ce bugetul Sectorului 2 a fost respins astăzi în şedinţa Consiliului Local. La fel ca întregul buget de investiţii.
Aştept mai multă maturitate de la partenerii de coaliţie. Voi supune din nou la vot bugetul în cel mai scurt timp”, a scris Radu Mihaiu.

Proiectul de hotârăre a primit 12 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi trei abţineri. Astfel, nu a fost posibil să se întrunească numărul minim de 13 voturi pentru ca proiectul să fie adoptat.

Bugetul Primăriei Sectorului 2 cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei

Înainte de vot, primarul Radu Mihaiu a declarat că bugetul pentru anul 2023 al Primăriei Sectorului 2 este unul „echilibrat” şi cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei, care sunt necesare pentru anvelopare termică, eficienţă energetică, refacerea străzilor, Pasajul de la Doamna Ghica şi infrastructura de colectare separată. De asemenea, primarul a subliniat că pentru investiţiile din școli se va aloca „un buget record” de aproximativ 300 de milioane de lei.

„Partidul Social Democrat va vota împotriva acestui buget, pentru că este deja al treilea an când avem un buget în faţă fără o viziune clară. Din acest motiv suntem şi campioni la rectificări bugetare”, a anunţat consilierul local social-democrat Paula Pasciuc.

Totodată, cheltuielile bugetului general al Sectorului 2 pe anul 2023 se estimează la aproximativ 2,2 de miliarde de lei, veniturile la circa 2,1 de miliarde de lei, deficitul fiind finanţat din excedentul anului 2022. Pe partea de funcţionare, cheltuielile se ridică la aproape 1,2 de miliarde de lei, iar pe partea de dezvoltare la circa 1 miliard de lei.

Din totalul cheltuielilor, peste 730 de milioane de lei sunt repartizați pentru cheltuieli de capital, peste 560 de milioane de lei sunt alocați pentru bunuri şi servicii, peste 360 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal și circa 92 de milioane de lei sunt pentru asistenţă socială.