Ciucă este noul președinte PNL

La Congresul extraordinar PNL desfășurat astăzi au participat peste 1.300 de liberari din întreaga țară. Partidul s-a reunit duminică pentru a-și alege noul președinte PNL, după ce fostul lider, Florin Cîțu, a anunțat că se retrage din funcție. Premierul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat înscris pentru funcția de șef PNL.

Klaus Iohannis nu a fost prezent de această dată la Congresul extraordinat organizat de PNL. În schimb, acesta a participat la Congresul care a fost organizat anul trecut în luna septembrie în plină pandemie COVID-19, unde au participat în jur de 5.000 de liberali.


Moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”

Înainte de a-și susține discursul în cadrul ședinței, premierul Nicolae Ciucă a cerut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

„Sunt în fața dumneavoastră pentru a vă convinge că moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” merită să fie votată. Valorile în care credem noi, toți membri PNL, ne motivează, ne unesc, ne dau rezistență, ne dau capacitatea de a lupta până la capăt pentru o cauză, ne dau capacitatea de a stabili și a îndeplini obiective politice, ne ajută să ne ridicăm atunci când suntem căzuți și când credem că nu mai putem ne dau energia să ne luptăm de la capăt. Valorile PNL sunt cele care au modernizat România în trecut, o face acum și o va face în viitor” a spus Nicolae Ciucă.