Acordul dintre România și Moldova privind reducerea tarifelor de roaming a fost aprobat de Guvern

„Guvernul a adoptat astăzi Hotărârea privind aprobarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pentru reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între cele două state", informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat.


Acordul dintre cele două guverne a fost semnat la Chișinău în data de 11 februarie. În baza acestuia, fiecare parte se va asigura că operatorii de rețele negociază cu orice solicitant condițiile tehnice și comerciale de furnizare a serviciilor de interconectare în vederea terminării în propria rețea a apelurilor și SMS-urilor provenite de la numere din statul celeilalte părți și de tranzit internațional de apeluri și SMS-uri provenite de la numere din statul celeilalte părți către rețele din propriul stat.


„Cooperarea cu Republica Moldova în vederea integrării europene este și va fi în continuare una dintre prioritățile României”, menționează Guvernul României.

Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE

Președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au semnat, pe 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) .


„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental.

Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat Maia Sandu.

„Acum, în zilele războiului din Ucraina, rămânem maturi și oferim ajutor vecinilor noștri. Ne păstrăm neutralitate și rămânem calmi, generoși. Maturizarea ne-a luat 30 de ani. Acum cu lecțiile învățate suntem gata să ne asumăm viitorul”, a mai spus președinta Republicii Moldova.


Pe 28 februarie, Maia Sandu afirma că „în aceste momente, accelerarea procesului de integrare europeană este mai importantă ca niciodată pentru noi. Noi vom continua eforturile de a ancora Republica Moldova în spațiul valoric european”.