AUR cere convocarea CSAT și sprijin pentru Polonia

Senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat că presiunea migratorie organizată în mod subversiv de forțele din estul Uniunii Europene este o agresiune împotriva tuturor statelor membre. Acesta îndeamnă ca România să fie solidară cu momentele grele prin care trece Polonia la momentul actual.

„Îi reamintim domnului Klaus Iohannis că, atât timp cât încă mai este președinte, are anumite obligații constituționale în materie de politică externă și apărare. Dacă cuvântul solidaritate mai are vreun sens, este cazul să o dovedim și noi ca aliat al Poloniei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.


„România are datoria să intervină”

George Simion, la rândul său a spus că crizele interne și externe nu așteaptă până când România va avea un guvern legitim. Acesta i-a solicitat președintelui țării, Klaus Iohannis, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a veni în sprijinul Poloniei.

„Îi cer președintelui Iohannis ca, între două partide de golf, să convoace CSAT. Polonia are nevoie de sprijin acum. În calitate de țară aliată, România are datoria să intervină pe căi diplomatice și chiar cu ajutor uman și material explicit dacă e nevoie. Granița estică a Poloniei este granița tuturor statelor membre”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.


Violențe la granița dintre Polonia și Belarus

În cursul zilei de marți, migranții aflați la granița dintre Polonia și Belarus au devenit agresi față de militarii polonezi, aruncând cu pietre, sticle și bețe. Incidentele au avut loc la punctul de frontieră Kuźnica-Bruzgi. Migranții au început a rupe gardul din sârmă ghimpată, iar ofițerii polonezi au fost nevoiți să folosească tunuri cu apă și gaze lacrimongene pentru a calma mulțimea agresivă.