„Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză! (...) Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor! ​​​​​​”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Referindu-se la protestele din ultimele zile, liderul PSD susține că oamenii sunt revoltați de „aroganța, lipsa de transparență, deciziile contradictorii și neaplicarea egală a legii”.

Marcel Ciolacu a cerut și demisiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a ministrului Muncii, Raluca Turcan, care au fost surprinși încălcând măsurile anti-COVID, prin nepurtarea măștii de protecție.

„Acum este momentul ca demnitari precum Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.