„Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, a afirmat PSD într-un comunicat de presă.

„Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituţionale în contextul pandemiei, actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce priveşte încetarea restricţiilor odată cu creşterea nivelului de imunizare a populaţiei prin campania de vaccinare şi cu scăderea ratei de infectare”, se mai arată în comunicatul PSD.

PSD susține că lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, declarațiile contradictorii ale decidenților și blocajele create de Guvern trebuie să înceteze, pentru ca România să poată reveni la normalitate.

„Declaraţiile contradictorii ale decidenţilor, lipsa de transparenţă în comunicare a Guvernului, blocarea şi disfuncţionalităţile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanţarea întârziată şi insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie şi de nesiguranţă generalizată, care afectează în mod dramatic viaţa cetăţenilor şi economia naţională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate”, a mai transmis PSD.