"Referendumul privind pozitionarea doctrinara a USR s-a incheiat astazi cu o majoritate semnificativa a votantilor in favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adica 91,25% din voturi) au fost in favoarea clarificarii doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultarilor electronice interne ale USR, in total exprimandu-si votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validarii votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenta la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%", releva sursa citata.

Potrivit acesteia, referendumul a fost convocat la initiativa presedintelui USR, Dan Barna si a s-a desfasurat pe parcursul a sapte zile, incepand din 1 februarie.

"Nu este o schimbare de pozitie, ci o consolidare a ei. Atunci cand am fost ales presedinte, am spus ca suntem un partid de centru dreapta si tot ce am facut in ultimii ani a fost in acest spirit. Am luptat pentru stat de drept, libertati civile, libertate economica si o aliniere ferma la valorile europene si euro-atlantice. Succesul acestui exercitiu de consultare interna vine sa confirme dorinta si curajul membrilor USR de a continua si a-si asuma aceasta directie. Este un pas necesar si asteptat in directia consolidarii unui partid care va avea un cuvant important de spus in viitoarea guvernare", a spus Barna, potrivit site-ului Agerpres.

Presedintele USR a adaugat ca prioritatea numarul unu pentru partid in acest moment este pregatirea alegerilor locale si parlamentare, iar pozitionarea ideologica ajuta partidul in dialogul permanent pe care il poarta cu romanii.