"Avand in vedere numeroasele intrebari pe care le primesc privind statutul meu de dupa rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai, doresc sa fac urmatoarele precizari:

1. Guvernul Romaniei nu s-a decis in legatura cu nominalizarea Comisarului European din viitoarea componenta a Executivului european, ca atare l-am informat pe Presedintele Comisiei Europene, Domnul Jean-Claude Juncker, ca imi voi indeplini indatoririle de Comisar European pentru Politica Regionala pana la data de 1 iulie, zi in care voi demisiona din calitatea de Comisar European.

2. Noul Parlament European se va intruni la data de 2 iulie 2019 la Strasbourg, moment in care imi voi prelua mandatul de europarlamentar, ca urmare a increderii pe care au acordat-o romanii echipei PRO Romania.

3. Astazi (n.r. - ieri) l-am informat pe Presedintele Romaniei ca sunt nevoita sa demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate si pentru a-mi putea prelua mandatul de Membru al Parlamentului European.

Multumesc tuturor celor care au votat PRO Romania, pro-Europa!", a scris Corina Cretu pe Facebook.