Andrei Plesu era ministru al culturii in perioada Mineriadei. Procurorii vor sa stie daca la nivelul guvernului de atunci s-au discutat masurile care s-au luat in Bucuresti cu ocazia acestor evenimente, dar si inaintea Mineriadei.

Andrei Plesu a spus ca nu-si aminteste foarte multe de atunci, dar in ziua cand au venit minerii in Bucuresti a fost oprit de mineri pentru a fi perchezitionat.

„Din cate imi amintesc, guvernul nu se intrunea pentru orice, decat intr-un stil restrans. Asa a fost decizia de oprire a regelui in 90”, a spus Andrei Plesu.

„Eu am aflat de prezenta minerilor cand, vrand sa merg la serviciu, adica la Ministerul Culturii, mi-au oprit masina, au perchezitionat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul sa plec si mi-au spus: Venim si noi!”, a povestit fostul ministru. „Atunci mi-am dat seama ca orasul e impanzit, pentru ca eu nu eram intr-un executiv restrans, care lua decizii. Pe urma au urmat tot felul de nefacute, cum ne-aducem cu totii aminte”, a adaugat Andrei Plesu. „Eu nu pricep toata situatia de atunci, in orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod”, a punctat Andrei Plesu citat de Digi24.