“Din pacate, suntem la 20 de zile de la alegeri si as vrea sa reiau niste masuri care nu vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie. Unele vor fi aplicate de la 1 februarie. Salariul minim va fi marit la 1.450 de lei dar de la 1 februarie 2017. Contributiile pentru pensionari care sunt prevazute la noi in program sa fie eliminate vor mai fi platite de acestia o luna. Si vorbim de trei milioane de pensionari. Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, care in programul nostru este prevazut sa fie zero, va mai fi platit o luna”, a afirmat presedintele PSD.

Liderul social-democratilor a mai spus ca “bursele studentilor vor creste de cel putin 2,3 ori incepand cu 1 februarie”, iar “pretul medicamentelor pentru medicamentele care si-au pierdut patentul, care era prevazut ca scada cu 35% de la 1 ianuarie, va scadea de la 1 februarie cu 35%”, scrie News.ro.

“Salariile in administratia publica locala prevazute sa intre in prima faza de crestere cu 20% vor intra in vigoare de la 1 februarie. Salariile actorilor care sunt prevazute sa creasca cu 50% de la 1 ianuarie vor avea aplicata aceasta crestere de la 1 februarie. Cresterea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 la 300.000 lei va intra in vigoare nu de la 1 ianuarie, ci de la 1 februarie", a precizat Liviu Dragnea.