"Situatia (PSD-ALDE - n.r.) e foarte buna. O sa avem discutii cu cei de la PSD in care sa armonizam cele doua programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumita amprenta proprie si sigur ca varianta finala va trebui sa fie rezultatul unor discutii, al unor negocieri si, probabil, si al unor compromisuri", a spus Tariceanu, potrivit News.ro.

El a precizat ca nu a avut o intalnire cu Liviu Dragnea, ci doar au vorbit la telefon si ca asteapta distributia finala a mandatelor pentru a face urmatorii pasi in negociere. Tariceanu a spus si ca, pana in acest moment, nu a avut discutii cu seful PSD despre numele viitorului premier.

Intrebat cate posturi si-ar dori ALDE in noul Guvern, Tariceanu a raspuns ironic: "Cat mai multe, asa 80-90%".

Liderul ALDE a vorbit si despre criteriul de integritate invocat de presedintele Klaus Iohannis in numirea viitorului premier, reluand afirmatia ca aceasta este o problema secundara Constitutiei.

"Constitutia e foarte clara si mai presus de Constitutie nu exista nimic. Intre Constitutie si Dumnezeu nu este nici presedintele. Eu v-am spus atata, ca trebuie sa intelegeti bine ca nu exista nimic altceva in plus fata de Constitutie. Nu putem sa luam nimic altceva, decat poate vointa lui Dumnezeu", a spus el.