"In paralel cu relatia politica foarte buna pe care cele doua state o au, exista un potential important de colaborare in domenii concrete precum turism, IT, tehnologii noi, agricultura, comert sau energie", a afirmat presedintele.

Iohannis si-a exprimat bucuria ca va vizita Centrul de lasere din cadrul parcului tehnologic Sunrise Valley, subliniind ca din delegatia sa face parte si directorul proiectului international Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics de la Magurele, care discuta cu omologii sai despre aprofundarea cooperarii romano-lituaniene in domeniul laserelor, scrie MEDIAFAX.

"Exista sectoare in care schimburile bilaterale pot fi impulsionate. Lituania detine o expertiza substantiala in sectorul energetic, in construirea unei economii bazate pe cunoastere, in parcurgerea cu succes a adoptarii monedei euro. De asemenea, de interes pentru Romania este modul in care Lituania a gestionat prima sa presedintie a Consiliului Uniunii Europene", a mai spus seful statului.

Presedintele a amintit ca au trecut 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice intre Lituania si Romania si ca tarile au avut un parcurs similar - Romania si Lituania s-au transformat din societati totalitare in societati deschise, democratice, iar cele doua state au devenit membre ale NATO si ale Uniunii Europene.