La intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si euroasiatice a venit insotita de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. In debutul discutiilor, seful statului a afirmat ca este "o placere" sa o reintalneasca pe Victoria Nuland si sa o primeasca, din nou, la Palatul Cotroceni, scrie MEDIAFAX.

"A trecut exact un an de cand ne-am vazut ultima oara. Multe lucruri s-au schimbat intre timp, unele in bine, altele mai putin in bine, iar astazi vom avea sansa sa discutam despre unele dintre ele", a spus Klaus Iohannis.

Victoria Nuland a afirmat, la randul ei, ca se bucura sa revina in Romania, in cadrul vizitei ei anuale din ianuarie, acesta fiind un prilej pentru a discuta "ca aliati" despre prioritatile comune. Mai mult, oficialul american a spus ca a avut deja o serie de intalniri cu autoritatile din Romania, care au decurs foarte bine. Ea s-a intalnit duminica seara cu premierul Dacian Ciolos si luni cu ministrul Apararii Mihnea Motoc.