"Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti", a spus Tariceanu, presedintele Senatului lansand o invitatie catre toate partidele parlamentare la negocieri pentru adoptarea unui program legislativ de urgenta privind justitia.

"Doresc sa fie limpede: lupta anticoruptie trebuie continuata, dar nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa", a spus Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa emis de Senat.

Referitor la cazul primarului general Sorin Oprescu, presedintele Senatului a spus ca ar putea gasi tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu, scrie MEDIAFAX. "As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita 1 milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala. Din nou, de ce a asteptat DNA atata vreme? Cum de fostul presedinte si camarila sa nu prea sunt deranjati de DNA si isi fac planuri sa revina la putere?", a mai spus Taricenau.